Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kacorlak épített értékeiA falu első temploma 1740 körül épült, ennek teteje, kórusa fából volt; az akkori templomot Szent Anna tiszteletére szentelték. 1778-ban már életveszélyesnek tartották.
A mai templomot 1875-ben építették. A kisméretű templom szentélye szeletelt, félköríves, északi oldalán keskeny ablakkal; ez későbbi keletű, a sekrestye építésének idejéből. Homlokzati sisakos tornya van. Szűz Mária tiszteletére szentelték fel, a helyiek ehhez kapcsolódóan szeptember elején tartják a Mária-napi búcsút.

Kacorlakon még látható néhány zsúpfedeles régi parasztház is.A Nagykanizsa-Városi monográfia 1. kötetében Dr. Vándor László: Kanizsa története a honfoglalástól a város török alóli felszabadulásáig című tanulmányában olvashatunk a település váráról, az itt zajló csatáról.


A faluban világháborús emlékmű is található.

Egy település fejlődését mutatja, kíséri a közművek kialakítása, modernizálása. Kacorlakon gyökértéri szennyvíztisztító rendszer épült ki.

Kacorlak község szennyvíztisztítója a telepítéskor.

További érdekességeket tematikus linktárunkban találhat.

Kedves Látogatónk! Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy az alábbi címen jelezze:perenyi.ildiko(kukuc)nagykar(ponthu)
Perényi Ildikó